Vælg en side

Sådan kan du tjekke for klamydia derhjemme

30. marts 2023

Hvis klamydia altid gav sig til kende i form af smerter eller mystisk udflåd, ville sygdommen nok ikke være så udbredt, som den er.

Men ligesom COVID-19 nåede vidt og bredt, fordi mange bærere var uden symptomer og derfor ikke vidste, de var smittebærere, har klamydia også haft succes med at smitte mange. Mistænker du, at du har klamydia, burde du nok lade sig teste med en hjemmetest.

Tror du, at du har klamydia? Køb en hjemmetest online

I hvert fald hvis du har planer om at have sex med én uden at bruge beskyttelse i form af kondom, burde du teste dig selv for klamydia. Du kan finde tests til både mænd og kvinder inde på sider som https://apopro.dk/klamydia, der giver et tæt på 100 procent sikkert svar på, om du er inficeret med bakterien, der er klamydias ophavsmand. Du kan dog ikke tage disse hjemmetests lige efter samleje.

Tag ikke testen lige efter samleje

Og hvorfor så ikke det? Fra at du har haft samleje med en mulig smittebærer, skal der lige gå nogle dage, før bakterien for alvor er kommet i omløb i dit system. Så at du morgenen efter en vild aften i byen vælger at tage en hjemmetest for at vurdere, om personen, du mødte på baren, gik rundt med klamydia, er formålsløst. Husk at følge fremgangsmåden på testens æske eller indlægsseddel.

Brug prævention før samleje

Idealet er aldrig at blive ramt at klamydia, hvilket du nok godt ved. Brug kondom ved vaginalt eller analt samleje, når du ikke er sikker på, hverken du eller din partner har en kønssygdom. Sygdommen kan også smitte ved oralsex, så brug også kondom eller slikkelap her. Klamydia kan give langvarige, alvorlige følger – det kan nemlig føre til bitestikelbetændelse hos mænd og til sterilitet hos kvinder.